Amics Joan Petit Nens amb Càncer Fundació

La Fundació Joan Petit Nens amb Càncer va néixer a Blanes l’any 2001 i va ser constituïda l’any 2004. Es tracta d’una Fundació sense ànim de lucre que té per objecte l’atenció als afectats directa i indirectament pel càncer infantil i la divulgació del coneixement d’aquesta malaltia.

HISTÒRIA

Joan Petit Nens amb Càncer és el nom que agafa la fundació arrel de l’experiència d’uns pares amb el càncer del seu fill petit.  En Joan era un nen al qui li agradava jugar a hoquei patins, tal i com feia el seu pare. Malauradament, va patir un càncer quan encara era molt petit. Tot i la intensa lluita d’en Joan, la malaltia va ser més forta i en Joan va perdre aquell partit.

Com a homenatge a tots aquests nens que estan lluitant o han lluitat contra aquesta malaltia, la fundació organitza una gran festa que té lloc en una població diferent cada any. Aquesta Festa-Torneig serveix per divulgar i sensibilitzar el càncer infantil mitjançant l‘hoquei.

OBJECTIUS I FINALITATS

La Fundació té per objecte l’atenció als afectats directa i indirectament pel càncer infantil i la divulgació del coneixement d’aquesta malaltia.

La Fundació portarà a terme aquestes finalitats mitjançant entre d’altres, les següents  actuacions:

  • Organitzar actes lúdic-esportius i lúdic-culturals per a la divulgació del càncer infantil, del càncer i l’esport, del càncer i la rehabilitació, del càncer i les relacions familiars, del càncer i l’arquitectura de les instal·lacions sanitàries.
  • Prestar assessorament a l’infant malalt de càncer i a les seves famílies.
  • Fer actuacions tendents a la normalització de la vida de l’infant malalt de càncer.
  • La Fundació exerceix les seves funcions principalment a Catalunya.

BENEFICIARIS

Són beneficiaris de la Fundació els nens amb càncer i les seves famílies,
els hospitals, clíniques i centres de tractament i rehabilitació oncològics infantils i
les fundacions oncològiques infantils