És important la sensibilització i divulgació per implicar a la ciutadania, el teixit associatiu, el sector empresarial i els agents socials. Recaptar fons és essencial pels equips de recerca dels hospitals on hi ha tractament oncològic infantil. Per aconseguir això, organitzem un seguit d’activitats durant tot l’any:
Taller dedicat al més petits de les famílies. La idea és que els nens i les nenes es familiaritzin amb l’entorn i objectes que tenen els metges i infermeres als centres sanitaris. Per aconseguir-ho fem un petit hospital amb tot el que es pot necessitar per fer la revisió metge als ninos que cada criatura porta de casa o els que nosaltres oferim i amb l’ajuda d’una infermera o metgessa fan tot el mateix procés com si fossin ells mateixos. Alhora a ells també se’ls ensenya com funciona el fonendoscopi, tensiòmetre,…. l’objectiu és treure la por d’anar al metge.
Aportació de llibres, joguines i material informàtic, així com activitats lúdiques per als infants ingressats a les plantes de pediatria dels diferents hospitals on fan atenció a infants amb tractament oncològic o de llarga durada.
Sovint ens demanen la participació en xarrades i conferencies per parlar de la nostra feina, normalment coincidint amb la Festa Torneig o bé en dates importants i relacionades amb el càncer com el Dia Mundial del Càncer, el Dia del Nen amb Càncer.
Son importants també les xerrades a les escoles on treballem temes com el tabaquisme, la importància d’una alimentació saludable i protecció de la pell, per la prevenció de possibles càncers.
L’auca, és una eina important a les escoles per explicar als més menuts la història d’en Joan Petit i de molts nens que estan als hospitals.