Amics Joan Petit Nens amb Càncer Fundació

Donació de 60.000 € per a la recerca en càncer infantil

JOAN PETIT. Donació de 60.000 € per a la recerca en càncer infantil
Tenim Bones Notícies!!

Hem fet una donació de 60.000 € per a la recerca en càncer infantil


Els diners permetran continuar la investigació en tumors pediàtrics del sistema nerviós i sarcomes infantils per millorar la supervivència dels infants i reduir els efectes secundaris dels tractaments actuals.

Un any més, la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer col·labora amb la recerca en càncer pediàtric que duu a terme el grup de Càncer i Malalties Hematològiques Infantils del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). En concret, dona suport a les línies de recerca en tumors del sistema nerviós i en sarcomes liderades pel Dr. Miquel Segura i el Dr. Josep Roma, respectivament, ambdós investigadors principals del grup.

Els sarcomes infantils constitueixen una àmplia família de tumors malignes

El sarcomes són un tipus de tumor maligne del teixit connectiu molt divers  que es forma per la proliferació de cèl·lules del mesoderma,  poden tenir origen en una gran varietat de teixits. Dins dels sarcomes en la població infantil, destaquen per la seva elevada malignitat i incidència, el rabdomiosarcoma (RMS), els sarcomes de parts toves no-RMS, l’osteosarcoma i el sarcoma d’Ewing. Malgrat aquest elevat grau de malignitat, els sarcomes han estat històricament poc estudiats.

El Dr. Josep Roma que lidera el Laboratori de Sarcomes Infantils, recorda que: els sarcomes infantils presenten una supervivència clarament per sota de la mitjana i, per tant, són molt necessàries noves línies d’investigació per a millorar-ne tant la detecció precoç com els tractaments. Actualment, les línies de recerca principals del seu equip busquen desenvolupar tractaments innovadors, mitjançant l’aplicació de les últimes troballes en la biologia d’aquests càncers. També es treballa en la detecció precoç de recaigudes per a facilitar el seguiment dels pacients mitjançant biòpsia líquida, de forma no invasiva. 

Els tumors pediàtrics del sistema nerviós són les neoplàsies sòlides malignes més freqüents del càncer infantil.

El Laboratori de Tumors Neurals liderat pel Dr. Miquel Segura, es centra en tumors del sistema nerviós, tant del sistema nerviós perifèric, com son els neuroblastomes, com també en tumors cerebrals del sistema nerviós central pediàtric com puguin ser l’ependimoma, medul·loblastoma o gliomes d’alt grau. Cal recordar que els  tumors pediàtrics del sistema nerviós són les neoplàsies sòlides malignes més freqüents del càncer infantil i la principal causa de mort relacionada amb el càncer en nens.

Actualment, una de línies de recerca principals del laboratori se centra en el desenvolupament d’un fàrmac per modular l’activitat d’un complex epigenètic amb la finalitat de restaurar les alteracions epigenètiques que són freqüents en tumors cerebrals. D’altra banda, se segueix treballant en la millora de models representatius de la malaltia perquè així els bons resultats del laboratori tinguin una probabilitat més alta de reproduir-se en els pacients.

Amics Joan Petit Nens amb Càncer Fundació

Amics Joan Petit neix el 2001 i es va constituir com a Fundació el 2004 i té com a objectius l’atenció dels pacients de càncer infantil i divulgar el coneixement d’aquesta malaltia. Des del 2008 col·labora amb donacions per a projectes de recerca al VHIR.

Per a la Fundació Joan Petit és important promoure la recerca i el coneixement i valora l’esforç que estan duent a terme els investigadors del Vall d’Hebron Institut de Recerca en les diferents línies d’estudi de tumors pediàtrics per aconseguir millorar la supervivència d’infants i adolescents afectats. 

Per fer-ho possible, des de la Fundació organitzen diferents activitats que permeten recaptar fons per a la recerca del càncer infantil.

Gràcies a tots els col·laboradors, patrocinadors i incondicionals amics Joan Petit aquest any s’ha aconseguit arribar a la xifra de 60.000 € que es destinaran íntegrament a la recerca en càncer infantil.

JOAN PETIT. Donació de 60.000 € per a la recerca en càncer infantil